Småbeløb du skylder

23. juni 2018 0 Af Kasper Lorenzen

Hvor meget var det nu lige at man lagde ud for fodboldklubben, og hvor meget fik junior i forskud til kanoturen, som han skulle betale tilbage når han fik pengene for hundepasning.? Vores hverdag har masser af sådanne eksempler, hvor man skal holde rede på forskellige småbeløb og om det er ind eller ud, som det drejer sig om.

For småt til et regneark, for stort til at glemme

Man gider ikke rigtig starte med at oprette et regneark i Numbers eller Excel for at holde rede på disse småbeløb, men samtidig vil man ikke være den der i familien eller vennekredsen altid “glemmer” at betale sin del, hvis andre har lagt ud og det er også vigtigt at lære sine børn om penge og vigtigheden i at holde styr på dem og ikke bare sige “det er ligemeget”.

Nogen bruger den indbyggede Noter app til at skrive dette op sammen med en masse andre spredte noter, nogle fra arbejde og nogle fra fritid. Og så bliver det svært at finde igen og huske. Men der findes en smart lille app, Balances, som er præcis hvad man har brug for til dette, hverken mere eller mindre.

Holder styr på ind og ud beløb

Balances er super enkel at bruge. Der er en stor + knap for at hurtigt taste ind at man har et beløb til gode og en tilsvarende – knap til når man skylder nogen noget. Når man opretter en ny post, så er der kun tre ting, som man skal taste ind: beløbet, person og eventuelt en note om hvad det drejer sig om og så er man færdig og posten hopper op på listen.

Man får også en samlet “saldo”, dvs. hvad er sammenlagt alt hvad man har til gode og alt hvad man skylder. Og når man enten får sine penge nu eller får betalt det man skylder, så swiper man posten væk med fingeren og den er ude af verden.

Balances er en super enkel app, det er dejligt at der er så få funktioner i den, for den gør det den skal og jeg har brugt den det sidste års tid til mine store drenges store fortrydelse, for de synes nok det er irriterende at far altid husker at bede om penge tilbage… Balances er kun til iPhone og på engelsk og koster 13 kr. i App Store.

Disclaimer