Fodboldgolf

Fodboldgolf

16. december 2013 0 Af Signe Pedersen

En ny sportsgren er kommet til Danmark og dens popularitet stiger fortsat, og flere og flere baner er begyndt at dukke op for at give plads til denne nye sportsgren; fodboldgolf. Som navnet fortæller, så er det simpelthen en kombination mellem fodbold og golf, hvor benene er golfkøllen og golfbolden er blevet til en fodbold. Herfra handler det om at få sparket fodbolden i et, noget forstørret, golfhul med færrest mulige spark gennem alverdens forhindringer på banerne.

Fodboldgolf er et spændende og sjovt spil, der hverken kræver gode færdigheder fra fodbold eller golf, men kan spilles af hele familien – også af dem, der aldrig har rørt en golfkølle eller haft et par fodboldstøvler på. Spillet er endnu så nyt, at der ikke er nogle officielle regler, men der findes et vejledende regelsæt hos Dansk Fodboldgolf Union (DFGU), der dækker langt de fleste baner og kan bruges som udgangspunkt.

Fodboldgolf er fortsat en forholdsvis ny sportsgren, men ikke desto mindre stiger populariteten betydeligt og flere og flere baner dukker op rundt omkring i Danmark og flere fællesskaber omkring sporten opstår med klubber og online fora. Der afholdes endvidere også DM og endda VM i fodboldgolf, så der er mulighed for at spille det på et mere professionelt plan. Det hele starter dog med at kaste sig ud i fodboldgolf med familien, vennerne eller firmaet en eftermiddag og få en hyggelig tid med sport, mad og konkurrence, og hvis man får blod på tanden, så er det bare om at komme på banen igen. Sporten kan blive langt mere end en enkelt hyggelig dag, da der er mulighed for at forbedre sig med endnu sværere baner eller dygtige og erfarne modspillere, og derigennem få en udfordrende hobby med et stærkt socialt netværk. En spændende og udfordrende verden med fodboldgolf venter dig!

Har du lyst til at prøve kræfter med fodboldgolf spillet, kan vi anbefale dig at besøge Nymarksminde, som både har en skøn fodboldgolfbane, men som også byder på masser af andre dejlige oplevelser for hele familien.

 

Disclaimer