Spil kroket i haven

Spil kroket i haven

31. juli 2019 0 Af Steen Jensen

Når vejret er godt, er det bare med at komme ud i haven. Heldigvis findes der en masse sjove spil, der egner sig allerbedst til haven, og et af disse spil er kroket.

Hvordan spiller man kroket?

Kroket skal spilles på en forholdsvis jævn græsplæne. Der er faktisk ikke begrænsninger på hvor mange spillere der kan være med, men det spilles typisk af 2-8 spillere. Kroket kan enten spilles i hold, eller en mod en.

I kroket stilles en bane op med metalbuer. Herefter slår man med en trækølle på en kugle. Det gælder om at få kuglen igennem buerne, ned til vendepælen, og tilbage gennem buerne til start igen. Man har et slag af gangen. Den deltager, eller det hold der først er tilbage ved start og rammer startpælen har vundet. Du kan gøre turen vanskeligere for din modstander, ved at puffe deres kugler ud af kurs, med din egen kugle.

Andre udgaver

Der findes også andre udgaver end den almindelige kroket, med køller, buer og kugler. F.eks. er der også lavet en fodboldudgave, som det kan ses her: https://www.hyggeonkel.dk/overblik/kroket/.

Fun fact!

Kroket har været med i de olympiske lege, en enkelt gang. Dette var tilbage i 1900 til sommer-OL i Paris, her var der kun en enkelt tilskuer til kampen. Efterfølgende, til sommer-OL i Sankt Louis i 1904, blev der spillet et lignende spil der hed roque, den amerikanske udgave af kroket. Hverken roque eller kroket har været en disciplin til OL siden da.

Disclaimer