Frimærker

Frimærker

16. november 2012 0 Af Kasper Lorenzen

Frimærker har været brugt som betaling for afsendelse af post siden 1840. De er normalt lavet af specielt papir, som har enten klister eller tør lim på bagsiden. De er typisk perforerede, både af hensyn til det praktiske i at hive dem fra hinanden, men også som et af de mange led i at undgå kopiering/forfalskning af frimærker.

Før frimærker brugte man stempler og frimærket blev faktisk opfundet med det formål at gøre postsystemet mere ensrettet og effektivt. Det blev opfundet i England i 1840 og er siden blevet spredt til hele verden.

Temaer

For at gøre frimærker interessante, har man gennem årene gjort brug af temaer. Det kunne f.eks. være et vintertema om vinteren med sne og afklædte træer eller julefrimærker med juletræer og nisser. Kongehuset har også været portrætteret adskillige gange i forskellige afskygninger. Vores kære dronning har altid sit portræt på et frimærke.

Frimærker som samleobjekter

Frimærker har nærmest siden deres oprindelse været genstand for samlere verden over. Det skyldes deres forskelligartethed, deres individuelle værdi og selvfølgeligheden oplaget eller sjældenheden af mærket.

Selv her i år 2012, så er der stadig lande, som faktisk tjener en pæn sum penge på at producere frimærker med det ene formål at samlere over hele verden skal opkøbe deres frimærker. Det kan virke sært for nogen, mens det for andre kan være til stor fornøjelse og entusiasme.

Disclaimer