Træorm

Træorm

17. januar 2018 0 Af Oliver Christiansen

Engang for mange år siden levede en trold der hed Gumle. Gumle boede i de mørke skove omkring København, sammen med sin mor, far og sine 2 brødre. Hver eneste dag fik Gumle at vide, hvor fæl de andre syntes han så ud. Han var da en kraftig lille trold, og måske lidt mere lodden end de fleste, men fæl er måske så meget sagt. Altid var de andre efter ham – selv hans mor skændte på ham den ganske dag. Hvad har vi da gjort, siden vi skal have så grim en trold som dig, sagde hun, når han kom ind i hulen.

Gumle måtte altid søge ud i skoven, hvor han vandrede rundt alene indtil mørket faldt på, så han kunne snige sig tilbage til hulen for at sove. Altid gik han med hovedet rettet mod jorden, og håbede at de andre ikke ville bemærke ham, så han kunne gå i fred.
En dag havde de andre trolde været så grusomme ved ham, at han løb ud i skoven for at græde. Han var så ked af det, at han ikke ville gå hjem igen. Gumle begyndte at gå. Hele vejen gennem skoven gik han alt imens han græd, indtil han nåede en vidtstrakt eng med blomster i alle farver. Gumle bemærkede slet ikke den smukke eng, men fortsatte blot gennem det høje græs.Pludselig mødte han en lille pige ved navn Rosa, hun hoppede rundt efter sommerfugle.

Hvorfor er du så ked, spurgte Rosa, da den så Gumle med tårerne løbende ned ad kinderne. Fordi de andre driller mig med, at jeg har alt for meget hår over det hele.  Hvorfor er du da ked af det, spurgte Rosa forundret. Gumle sukkede bare.
Rosa satte sig ned, og kiggede trist på alle blomsterne. Jeg er også ked af det. Ser du, jeg elsker dyr, alle slags dyr.

Min far har været arbejdsløs længe, og kom for en måned siden glad hjem. At han endelig have fået et arbejde. Da der er længe i nyhederne har stået overskrifter med ” skadedyrsbekæmpelse København, under stort pres ” søgte han job som skadedyrsbekæmper. Og jeg er så ked af, at han slår så mange dyr ihjel. Så derfor løber jeg altid herud i skoven, for at kigge efter dyr. Gumle vidste straks hvordan han kunne opmuntre lille Rosa.
Kom med mig, sprang han glad op. Jeg skal vise dig noget. De løb hen til det alder største træ, og Gumle sagde Shh, prøv at se. Rosa kiggede, er det regnorme? Nej Rosa sagde Gumle, det er træorm.

Disclaimer